vaření8Suroviny:
2 filety lososa
listové těsto, nejlépe již rozválené, rozkrojené na 2 půlky (jako na 2 porce)
listový špenát
zakysaná smetana
česnek (může být, ale nemusí)
vajíčko na potření těsta

Postup:
Nejprve na pánvi zprudka necháme zatáhnout lososa ze všech stran (olej být nemusí, pokud použijete teflonku), nekořenit, nesolit.
Nechat vychladnout, do těsta balit až opravdu vychladne.
Pak (můžete na stejné pánvi) trochu podusit špenát, ať povolí.
Možno dochutit česnekem, pepřem. Ale malinko, ať to nepřebije chuť ryby.
Také musíme nechat vychladnout.

Plech potáhneme pečícím papírem, na něj položíme dvě placky listového těsta, přidáme špenát, na něj lososa, potřeme zakysanou smetanou.
Zabalíme.
Pak jen povrch potřeme vajíčkem, můžeme posypat hrubou solí.
Péct cca 25 minut na cca 170 stupňů.

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *